ARHITEKTURA, INŽENJERING, OPREMA

Zgrada sa antivibracionim jezgrom

Naziv klijenta Institut BioSens
vreme izgradnje 2022-2023

BioSens, istraživačko-razvojni institut za informacione tehnologije biosistema, osnovan je 2015. godine i pionir je digitalne transformacije poljoprivrede u Srbiji. Istražujući naučne i tehnološke granice inovativne primene IT-a u poljoprivredi, Institut teži da srpskom, ali i svetskom poljoprivrednom sektoru pruži vrhunska digitalna rešenja kako bi se uz manje investicija ostvarili veći prinosi.

 

Biro Plus, članica EuroCons Group, uradila je projektovanje zgrade. Jezgro objekta je na antivibracionim osloncima, kako bi se osetljiva nano tehnologija zaštitila od spoljašnjih uticaja. To je prva zgrada u Srbiji i u ovom delu Evrope sa antivibracionom jezgrom.

 

EuroCons Group, kao zastupnik kompanija Gemu, Dockweiler i Veolia isporučio je opremu za hemijsku preradu vode. Zatim, HEPA filtere kompanije Camfil i jedinstvenu opremu za hlađenje data centra proizvođača Munters.

 

Munters Oasis su uređaji koji rade na principu indirektnog evaporativnog hlađenja i na izuzetan energetski efikasan način hlade data centar – prave uštedu energije od preko 80% u odnosu na klasične rashladne sisteme.

 

U okvri zgrade Biosensa, projektovali smo i izgradi čistu sobe površine oko 150 m2. Specifičnost je projektovanje i izvođenje čiste sobe za prostor klase ISO 7 i ISO 5 prema standaru ISO 14644. Ugrađen je pod sa stalnom kontrolom statičkog elektriciteta (elektrorasipni pod) pogodan za laboratorije, čiste sobe i elektrostatički osetiljve prostorije velike prohodnosti. Pruža savršenu kombinaciju stabilne i pouzdane provodljivosti, pored dokazane izdržljivosti.

 

  • Projektovanje
  • Izgradnja
  • Oprema
  • Instalacija
  • Puštanje u rad i validacija
  • Servisiranje

Imate pitanja za nas?

Kako vam možemo pomoći?

    EuroCons Group koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima mozete pročitati na stranici Politika kolačića.