Pravila o kolačićima

Ovom politikom vas obaveštavamo o upotrebi kolačića na vebsajtu eurocons.rs. Posetom samog vebsajta u prilici ste da se složite sa upotrebom kolačića.

Naša politika objašnjava šta su kolačići, kako ih koristimo, kako im treća strana može pristupiti, kako ih možete kontrolisati, kao i dodatne informacije o kolačićima. EuroCons Group zadržava pravo da izmeni sadržaj ove politike u skladu sa izvršenim promenama.

Šta su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje vaš pretraživač prikuplja od vebsajtova koje posećujete. Datoteka kolačića se čuva u vašem računaru ili mobilnom telefonu i omogućava da se prepoznaju i zapamte relevantne informacije.

Kolačići su korisni jer vam omogućuju određene funkcionalnosti i unapređenje korisničkog iskustva na samom vebsatju. Takođe se mogu koristiti i za prilagođavanje reklama vašim interesovanjima, što je bazirano na vašim prethodnim pretragama. Sesijski kolačići se automatski brišu kada zatvorite svoj pretraživač, dok trajni kolačići ostaju na vašem uređaju i nakon što zatvorite pretraživač.

Kako EuroCons Group koristi kolačiće?

Naš vebsajt koristi statističke i marketinške kolačiće. Statistički kolačići nam pomažu da razumemo kako posetioci koriste vebsajt. Sa druge strane marketinški kolačići služe za praćenje posetilaca kroz veb stranicu. Cilj je prikazati reklame koje su relevantne za posetioca samim tim korisnije i za oglašivače.

Naziv kolačićaIzvorSvrhaTrajanje
_gaeurocons.rsKoristi se za generisanje statističkih podataka o tome kako posetilac koristi vebsajt.2 godine
_gateurocons.rsKorišćen od strane Google Analytics. Ne čuva nikakve informacije o korisniku već služi da se ograniči broj zahteva koji treba da se izvrši na doubleclick.net1 dan
_gideurocons.rsKoristi se za generisanje statističkih podataka o tome kako posetilac koristi vebsajt.1 dan

Kako treća lica koriste kolačiće na stranici?

Pored sopstvenih kolačića, mogu se koristiti i različiti kolačići trećih strana za potrebe praćenja statistike korišćenja vebsajta, za potrebe usmerenog oglašavanja i tako dalje. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane našeg servisa, ali mogu služiti za normalno funkcionisanje vebsajta. Napominjemo da nismo odgovorni za praksu zaštite privatnosti trećih lica koji mogu biti povezani sa ovim vebsajtom.

Kako mogu da kontrolišem kolačiće?

Ukoliko želite da onemogućite kolačiće to možete uraditi putem vašeg web pretraživača. Pre toga treba napomenuti da vebsajt funkcioniše optimalno samo ukoliko su kolačići u vašem pretraživaču omogućeni.

EuroCons Group koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima mozete pročitati na stranici Politika kolačića.