Održivost

Održivost je sastavni deo naše poslovne vizije. Ona se odnosi kako na uticaj na životnu sredinu i zdravlje ljudi, tako i na dobrobit zajednice u kojoj poslujemo, naših zaposlenih i klijenata. Zajedno stvaramo bolju budućnost za sve nas.

Kompanija EuroCons Group u svom poslovanju vodi računa o zaštiti životne sredine, u svakom koraku, od faze projektovanja, preko implementacije tehnologije koja zadovoljava ekološke uslove, sve do planiranja okruženja u kome se postrojenje nalazi.

NAŠA REŠENJA

Eneregetski su efikasna i pouzdana.

Doprinose smanjenju karbonskog i vodenog otiska.

Maksimizuju učinak proizvodnih i drugih radnih procesa naših klijenata.

Štite proizvodne procese i zdravlje ljudi

Podržavaju klijente u razvoju budućih tehnologija, uključujući baterije za električna vozila.

Posebno smo ponosni na projekte odsumporavanja sa termolekranama u region koji su od velike važnosti za zaštitu životne sredine i zdravlja ljudi. Projektima Tent A i Tent B (Obrenovac, Srbija) se značajno smanjuje emisija sumpor dioksida iz obe elektrane, čak za 96 %. To će uveliko pomoći Srbiji u ispunjenju zahteva EU u vezi sa štetnim emisijama iz termolektrana na ugalj. I što je najvažnije, omogućiće zdraviji vazduh za ljude.

Zajedno sa partnerima podižemo svest o problemu zagađenja vazduha u zatvorenom i otvorenom prostoru i radimo na tome da obezbedimo rešenja koja pružaju kvalitet vazduha po najnovijim standardima i na energetski efikasan način.

Odgovornost
prema zajednici

EuroCons Group privržen je zajednici u kojoj posluje. To pokazjemo kroz donacije bolnicama, školama i manifestacijama od značaja za razvoj kulture i sporta.

EuroCons grupacjia ponosna je na svoju ulogu u razvoju privrede lokalne zajednice iz koje potiče i to ne samo kroz svoje poslovanje. Obezbeđivanjem investicione lokacije, u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije doveli smo prvu češku greenfield investicuju u Srbiju, fabriku IMG Manufacturing za proizvodnju artikala od plastike. Sada nastavljamo dalje i tražimo sledećeg investitora u sklopu našeg investicionog centra.

Investicione lokacije

Okrećemo se ka alternativnim i obnovljivim izvorima energije

EuroCons logistički centar u Vršcu pokriven je solarnim panelima, koji zadovoljavaju preko 90% potreba godišnje potrošnje objekta površine 6000 m2.

6000m2

Površina objekta

90%

Pokrivena godišnja potrošnja

Odgovornost
prema zaposlenima

Stub razvoja nase kompanije i nas najznačajniji resurs su nasi zaposleni. Zato i duboko verujemo u naše ljude, koji su nas doveli do samog vrha u industriji kojom se bavimo.

Danas EuroCons grupacija broji preko 110 zaposlenih, većinom visokoobrazovanih, od kojih je oko 50 inženjera različitih struka.

Imate pitanja za nas?

Kako vam možemo pomoći?

    EuroCons Group koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima mozete pročitati na stranici Politika kolačića.