ECG seminar: Činjenice o KVALITETU VAZDUHA: Kako merimo i rešavamo uticaj zagađenja vazduha na zdravlje ljudi?!

02.03.2020 Aktuelnosti

27. februara 2020. godine, naša kompanija je organizovala seminar uz podršku Japanske poslovne alijanse u Srbiji, Nemačko – srpske i Italijansko-srpske privredne komore. Tema seminara bila je kvalitet vazduha, tj. uticaj zagađenja vazduha na zdravlje ljudi.

Eksperti iz kompanije EuroCons Group, kao i specijalni gost na seminaru Prim. dr sci. med. Branislava Matić, šef Odseka za humanu ekologiju i školsku higijenu iz Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, okupljene su bliže informisali o uvek aktuelnoj temi, a to je zagađenje vazduha, uticaj istog na naše zdravlje, vitalnost i životni vek.

Goran Đurić, direktor, i Nebojša Vasilev, inžinjer za filtraciju, EuroCons Group, okupljenima su približili temu zagađenja vazduha u okruženju i zatvorenim prostorima u kojima čovek u proseku provede i do 22h dnevno, dok je Branislava Matić pojasnila koje su dugoročne posledice zagađenja, kao i koje su kategorije najugroženije.

Učesnici seminara su imali priliku i da dobiju konkretne savete kako se na efikasan način zaštititi i unaprediti kvalitet života, jer rešenja postoje, a osnovno ljudsko pravo, koje imamo po rođenju, jeste da udišemo: ČIST VAZDUH!

Događaj je još jednom podigao svet o važnosti teme kvaliteta vazduha, uz nadu da ćemo se svi više posvetiti očuvanju i poboljšanju našeg okruženja, a samim tim i vazduha, što će sve više biti tema za rešavanje u budućnosti.

EuroCons Group koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima mozete pročitati na stranici Politika kolačića.