Kompanija EuroCons Group-a podržala akciju „Bitka za bebe“ Fonda B92

05.07.2016 Aktuelnosti

Juče je u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“, svečano uručena donacija EuroCons Group-e ovoj ustanovi. Naša kompanija donirala je CamCleaner uređaj švedske kompanije Camfil, koja je svetski lider u razvoju i proizvodnji filtera za vazduh, kroz akciju Fonda B92 – „Bitka za bebe“. Primopredaji uređaja su prisustvovali direktor Instituta za majku i dete doc. dr Radoje Simić, predstavnica Fonda B92 Mila Ivanović, predstavnik kompanije Camfil u Srbiji Borislav Brzević, kao i predstavnici kompanije EuroCons Group. Inženjer naše kompanije na licu mesta je demonstrirao rad i efikasnost ovog uređaja.

CamCleaner – City S prečistač vazduha opremljen je najefikasnijim filterima koji obezbeđuju zdraviju unutrašnjost prostorija, tako što uklanjanju prašinu, zagađivače, alergene, kao i štetne čestice i mirise iz vazduha. Koristi se za sve vrste zatvorenih prostorija, a naročito se preporučuje za upotrebu u bolnicama, operativnim salama, sobama za oporavke, salama za intenzivnu negu, sobama u porodilištu, kao i u svim prostorijama gde je potreban visok kvalitet prečišćenog vazduha.

Direktor i vlasnik kompanije EuroCons Group, Goran Đurić je ovom prilikom izjavio: “Izrazito nam je drago, što jedan ovakav uređaj možemo donirati vodećoj ustanovi u regionu koja brine o zdravlju naše dece. CamCleaner uređaj, švedske kompanije Camfil, predstavlja sam vrh svetske tehnologije u oblasti prečišćavanja vazduha, i samim tim će svim malim pacijentima obezbediti sigurne uslove, sa aspekta čistoće vazduha, u odeljenjima u kojima se leče i borave, kao i zdravije okruženje, i nadamo se brži oporavak.”

Predstavnica Fonda B92 Mila Ivanović je dala sledeću izjavu: „Hvala kompaniji EuroCons Group što je poverenje poklonila Fondu B92 i akcijama koje uspešno sprovodimo dugi niz godina. Nadamo se da će upotreba ovog uređaja značajno poboljšati uslove boravka i lečenja u Institutu za majku i dete.”

Povodom donacije direktor Instituta doc. dr Radoje Simić je rekao: „Uzimajući u obzir karakteristike ovog uređaja, kao i neophodnost postojanja čistog vazduha unutar bolničkih prostorija, smatramo da će ovaj prečistač prvenstveno doprineti ugodnijem boravku pacijenata. Hvala kompaniji EuroCons, kao i Fondu B92 koji u okviru svojih akcija redovno pomaže našoj ustanovi “.

Ovo je samo prvi deo ove donacije, a još jedan ovakav uređaj uskoro će dobiti i GAK Narodni front.

Posebno se zahvaljujemo našem principalu, švedskoj kompaniji Camfil, čiji smo ekskluzivni zastupnici za Srbiju i zemlje okruženja, već dugi niz godina, što je omogućila realizaciju ove donacije, koja će doprineti poboljšanju zdravstvene usluge Instituta za majku i dete i nadamo se doprineti bržem oporavku najmlađih pacijenata.

Takođe, naša kompanija je kroz ovu akciju još jednom demonstrirala posvećenost društveno odgovornom poslovanju, praksu koju planira da nastavi i u budućnosti.

Više informacija pronaći na sajtu Fonda B92:
http://fondb92.org/sr/institutu-za-majku-i-dete-doniran-aparat-za-preciscavanje-vazduha–nid-229.1.24.html

EuroCons Group koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima mozete pročitati na stranici Politika kolačića.