Kompanija EuroCons Group sponzor aktivnosti Finske ambasade povodom obeležavanja stogodišnjice postojanja Finske

14.02.2017 Aktuelnosti

Kao članica organizacije Team Finland, kompanija EuroCons Group rado se odazvala pozivu ambasade Finske u Beogradu da podrži njene aktivnosti povodom obeležavanja sto godina postojanja ove nordijske zemlje. Suomi Finland 2017 predstavlja celogodišnji skup aktivnosti koji će se sprovoditi u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji, a sve u svrhu podizanja svesti o finskoj zemlji, kulturi, vrednostima, tehnološkim dostignućima i kompanijama.

Prva u nizu aktivnosti koju će da podrži kompanija EuroCons Group, je izložbe savremenog nordijskog stakla, pod nazivom „Dodir stakla“. Izložba je postavljena u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu u periodu od 9. februara do 15. marta 2017. god., nakon čega se seli u Muzej Vojvodine u Novom Sadu od 21. marta do 20. aprila 2017. god.

Izložba je organizovana od strane četiri nordijske ambasade u Srbiji – Danske, Finske, Norveške i Švedske. Kako svetlost ima važnu ulogu u zemljama dalekog severa, ne čudi pažnja koja se posvećuje upravo staklu. Umetnost i dizajn predstavljeni na ovoj izložbi, inspirisani su starim tradicijama izrade stakla sa severa, koji u isto vreme usvajaju moderni dizajn, tako stvarajući karakteristični nordijski pristup dizajnu.

EuroCons Group koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima mozete pročitati na stranici Politika kolačića.