Novi poslovni prostor EuroCons grupacije u centru Beograda

01.01.2016 Aktuelnosti

Naša projektantska firma, BiroPlus dizajnirala je novi poslovni prostor u centru Beograda, gde je modernistički nameštaj uklopljen sa antikvitetima iz 19.veka.

Ovaj nesvakidašnji ambijent su nove kancelarije BiroPlus-a i EuroCons Group-e.

Prostorom dominira kontrast podnog kolorita – sive nijanse osmougaonih pločica sa toplinom drvenog parketa, koji je star koliko i sam prostor. Svaka od pločica je ručno izlivana i sušena na suncu. Da bi se stekla dubina određenih sekvenci prostora, pločice se penju sa poda na zid.

Vremenska odrednica šezdesetih godina prošlog veka, kada je i napravljena zgrada u kojoj je smešten ovaj poslovni prostor, poslužila je kao referenca u odabiru nameštaja i elemenata dekoracije.

Fotelje, stočići i rasveta su komadi upravo iz te dekade, a na velikim grafikama predstavljeni su objekti nastali iz tog doba.

Najmonumentalniji deo prostora je sala za sastanke, gde se nalaze pisaći stolovi i fotelje, od kojih neki datiraju iz 19. veka, poput stola za pisanje koji je pripadao Milanu Blagojeviću, tvorcu prve peći koju danas zovemo smederevac. Rasveta u vidu Edisonovih sijalica suspendovana je sa kablova koji su postavljen u vidu geometrizovanih linija na betonskom plafonu.

Svaki detalj u ovom nesvakidašnjem poslovnom prostoru ima svoje pažljivo odabrano mesto, i čini ceo ambijent posebnim.

EuroCons Group koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima mozete pročitati na stranici Politika kolačića.