Obeležena prva decenija razvoja

27.09.2013 Aktuelnosti

Još pre oko tri veka slavni nemački kompozitor Johann Sebastian Bach je rekao “Koliko ste preduzetni toliko ste uspešni”. Aktuelnost ove misli potvrđuje uspeh koji je ostvario diplomirani mašinski inženjer Goran Đurić, koji je 2003. osnovao Firmu “EuroCons Group”. Bilo je neverice među njegovim prijateljima i kolegama da će iz malog grada, kakav je Vršac, uspeti da napravi ozbiljan poslovni iskorak u tranziciono i turbulentno vreme, vreme u kome je srpska privreda sve više tonula. Međutim, nisu bili u pravu. Za samo deset godina Firma sa jednim uposlenim i poslovnim prostorom od 70 kvadrata izrasla je u sistem sa četiri firme specijalizovane za određene inženjering oblasti sa preko 3.000 kvadratnih metara savremeno opremljenog poslovnog i magacinskog prostora u vlasništvu i koja zapošljava 46 ljudi, mahom visokoobrazovanih, među kojima je 16 inženjera različitih profila.

Firma EuroCons Group je iz godine u godine beležila sve ozbiljniji rast, širila svoju delatnost, gradila poverenje i povećavala broj partnera. I upravo se sa njima podelilo zadovoljstvo jednog impresivnog razvoja iza koga stoje velika odricanja, energija i spobnost da se vizija pretoči u stvarnost.

Na proslavu jubileja 26. septembra iz mnogih evropskih i gradova iz okruženja pristigli predstavnici partnerskih koji su svojim dolaskom izrazili veliko uvažavanje prema EuroCons Group, porodičnoj Firmi u usponu. Dolaskom na obeležavanje rođendan srpske Firme poštovanje prema njoj, kao i kompanijama svojih zemalja sa kojima EuroCons sarađuje

Iskazali su predstavnici diplomatskog kora: ambasador Švajcarske, gospodin Jean-Daniel Ruch, ambasador Švedske, gospodin Christer Asp, prvi sekretar ambasade Italije, gospodin Marcko Leone, ekonomski savetnici ambasadora Francuske i Austrije, gospodin Pierre Grandjoun i gospodin Andreas Haidenthaler.

Nakon govora Gorana Đurića, na početne dane saradnje sa tada sasvim malom vršačkom Firmom podsetio je Walter Pichler, tadašnjeg director austrijske Kompanije Gemue. Ovom prilikom goste i domaćine je pozdravio ambasador Švajcarske, Jean-Daniel Ruch koji je istakao značaj saradnji koje kompanije međusobno ostvauju i na privredni i bilateralni odnos među zemljama.

Želju prisutnih da EuroCons nastavi putem uspeha na simboličan način ispoljio je petnaestogodišnji Violetin i Goranov naslednik, Darko Đurić koji je uz pomoć sestre Jovane pustio da poleti deset velikih balona u bojama Firme.

EuroCons Group koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima mozete pročitati na stranici Politika kolačića.