Prva češka grinfild investicija u Srbiji

Klijent
Faza izgradnje 2021-2023

IMG Manufacturing, podružnica češke IMG Boehmia, otvorila je fabriku za proizvodnju plastičnih delova i komponenti za autoindustriju u Tehnološkom parku u Vršcu, vrednu 5 miliona evra.

 

Češki ambasador Tomaš Kuhta je na svečanom otvaranju 25. aprila 2023. istakao da je fabrika IMG u Vršcu prva češka grinfild investicija u zemlji, nakon čega se očekuje da će sve veći broj čeških kompanija ulagati u Srbiju.

 

EuroCons Grupa (ECG) je ponosna na partnerstvo sa Razvojnom agencijom Vojvodine kako bi IMG manufacturing došao u Vršac. ECG je obezbedio građevinsko zemljište za fabriku, dok je Biro Plus bio zadužen za projektovanje celokupnog proizvodnog kompleksa i nadzor nad procesom izgradnje.

 

Fabrika je projektovana po svim međunarodnim standardima i nema negativnih uticaja na životnu sredinu.

 

Ovaj objekat je samo prva od tri investicione faze ukupne vrednosti 15 miliona evra, u okviru kojih će se proširiti proizvodnja na plastične delove za automobile, kamione i autobuse. Industrijski kompleks će biti u potpunosti operativan do 2025. godine i zapošljavaće 113 ljudi.

Imate pitanja za nas?

Kako vam možemo pomoći?

    EuroCons Group koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima mozete pročitati na stranici Politika kolačića.