INŽERNJERING, FILTRACIJA VAZDUHA

ČISTE SOBE ZA FABRIKU MEDICINSKOG KANABISA

Klijent Mar Medika
vreme izgradnje 2019-2023

Čiste sobe za proizvodnju medicinskog kanabisa

Fabrika Mar Medika (Severna Makedonija) ima preko 4000 m² licenciranih prostora za proizvodnju medicinskog kanabisa. Glavni proizvodni prostor se sastoji od 4 prostorije za uzgoj na prvom nivou zgrade, pojedinačno po 1000 m², ukupne površine 4000 m², i jedne dodatne prostorije za uzgoj u prizemlju (578 m²), kao i dve dodatne prostorije – Matična soba (oko 210 m²) i Klon soba (oko 100 m²).

 

HVAC

HVAC rešenje je projektovano sa 100% recirkulacijom vazduha prema zahtevima i tehnologiji investitora. Projektovanje HVAC dela vrši Eurocons Group kao i montažu sve opreme. Ukupan protok vazduha po sistemu je 70.000 m3/h. Kompletna količina vazduha se filtrira i prolazi kroz tri faze filtracije (Aeropleat Eco, Hi Flo u AHU i HEPA filteri koji se nalaze u sklopu Munters opreme. Za sve faze filtracije koriste se CAMFIL filteri.

 

CAMFIL molekularni filteri

Molekularni filteri se postavljaju na izduvni gas kako bi sprečili ispuštanje mirisa u okolinu. Filteri se ugrađuju u poseban sistem koji će se koristiti samo kada se poveća koncentracija CO2 i potrebna je određena količina svežeg vazduha u prostoriji. Ispušteni vazduh, bogat molekulima mirisa kanabisa, biće poslat u izduvni sistem gde će se filtrirati na molekularnim filterima pre nego što se ispusti u okolinu.

 

MUNTERS tehnologija 
Proizvod medicinskog kanabisa je osetljiv na temperatura i vlažne uslovi, pa su primenjena Muntersova tehnološka rešenja za ovlaživanje i odvlaživanje.

 

EuroCons inženjerski tim napravio je rešenje za ,,ključ u ruke” od izrade projekta do građevinskih radova i puštanja u rad.

Imate pitanja za nas?

Kako vam možemo pomoći?

    EuroCons Group koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima mozete pročitati na stranici Politika kolačića.