Membranski ventili

GEMU membranski ventili su univerzalni ventili koji se mogu primenjivati u svim granama industrije. Jedna od najvećih prednosti ovih ventila je to što su samo dve komponente u kontaktu sa radnim medijumom – membrana i telo ventila.

SAZNAJ VIŠE

U zavisnosti od zahteva u ponudi su ventili sa ručnim, pneumatskim i elektromotornim pogonom. Mogu se koristiti na radnim pritiscima do 10 bar-a i temperaturi, u zavisnosti od materijala tela ventila, od -20 do 150 oC. Izrađuju se u nominalnim dimenzijama od DN 4 – 300.

Oblast primene

Metalni aseptični membranski ventili za sterilne procese

Zahvaljujući membranama od različitog materijala i kvalitetu završne obrade koji se održava ispod 0.25 µm, primarno se koriste u farmaceutskoj, prehrambenoj, biotehnološkoj industriji, kao i u industriji poluprovodnika za rukovanje i distribuciju ultra čistih medijuma. Telo ventila može biti izrađeno, u zavisnosti od zahteva, u vidu 2/2 ventila, “T-body”, “Multi-port” ili ventila za tankove. Pored različitih izvedbi telo ventila može biti izrađeno od čelika različitog kvaliteta (različitim tehnologijama izrade: kovanje, livenje, rezanje), ili velikog broja legura koje su u ponudi.

Metalni industrijski membranski ventili

Koriste se za upravljanje i regulisanje inertnih, visoko korozivnih medijuma i tečnosti koje su kontaminirane sitnim česticama koje mogu dovesti do abrazije.

Plastični membranski ventili

Telo ventila sa različitim izvedbama konekcije može biti izrađeno od velikog broja visoko kvalitetnih materijala (PVC-U,ABS, PVDF, PP-H, PP, PFA) koji su u ponudi. Koriste se u sistemima za hemijski tretman vode, sistemima za doziranje farbe, punilicama u proizvodnji baterija, odnosno u svim granama industrije za upravljanje i distribuciju hemijski agresivnih fluida. Pored klasičnih plastičnih ventila u ponudi su i plastični ventili za ultra čiste procese koji se proizvode u striktnim uslovima čistih soba.

Membransko zaporni ventili

Obezbeđuju hermetičku separaciju aktuatora od medijuma, što je omogućeno razvojem inovativnog koncepta zaptivanja. Koriste se za sterilne i higijenske aplikacije. U kombinaciji sa servo aktuatorom primenjuju se u brzim i preciznim procesima punjenja kako u farmaceutskoj tako i u industriji hrane i pića.

Pretražite proizvodni program

Ostala rešenja

Imate pitanja za nas?

Kako vam možemo pomoći?

    EuroCons Group koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima mozete pročitati na stranici Politika kolačića.